Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@04:35:52 GMT

کتاب «توافق سليماني - پوتين» منتشر شد + عکس

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۷۹۰۴۸

خبرگزاري آريا - بررسي روابط ايران و روسيه طي دهه‌هاي اخير حکايت از آن دارد که هيچ رويدادي به اندازه توافق سردار قاسم سليماني به عنوان فرمانده نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با رئيس‌جمهور روسيه در تحول روابط دو کشور تاثيرگذار نبوده است.
العالم - ايران
روابط ايران و روسيه در دوران پس از فروپاشي شوروي فارغ از ضرورت‌هاي ناشي از همجواري جغرافيايي، سوابق تاريخي و نيازهاي اقتصادي، به دليل موقعيت ويژه‌اي که هر يک از دو کشور در عرصه سياست بين‌الملل دارند، از سوي محافل بين‌المللي مورد توجه خاصي قرار داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر مبناي اين اهميت، در سطح کارشناسان و حتي سياستمداران در ايران و روسيه، اين گمان به طور جدي شکل گرفته که روابط دو کشور به‌ رغم نيازي که در سطوح تاکتيکي و استراتژيکي به يکديگر دارند، بر ميزاني از همکاري و همسويي در سطوح بين‌المللي، منطقه‌اي و دوجانبه قرار دارد. از جمله مهم‌ترين عواملي که مي‌توان در گسترش همگرايي بين ايران و روسيه مورد توجه قرار داد، توجه به مسائل چالش‌برانگيز براي هر دو کشور است.
در اين بين وقوع بحران سوريه و ظهور پديده تروريسم بين‌المللي در قالب داعش، ماهيت روابط ايران و روسيه را از چارچوب منفعل تاريخي نسبت به نقش منطقه‌اي يکديگر به قالبي فعال مبتني بر همکاري‌هاي منطقه‌اي در راستاي تأمين منافع ژئوپليتيک تغيير داده است.
اين تحول، سر آغاز جديدي در روابط سياسي دو طرف محسوب مي‌شود که هم مي‌تواند بر اهميت نقش ايران در عرصه سياست‌هاي منطقه‌اي و جهاني بيفزايد و هم روسيه را در رقابت‌هاي ژئوپليتيک با غرب از موقعيت برتري برخوردار کند. از اين رو، دو کشور بر اين باورند که گروه‌هاي تروريستي، تهديدي جدي براي منطقه به حساب مي‌آيند و توسعه همکاري و رايزني‌ها ميان تهران و مسکو در اين زمينه از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.
به طور کلي بررسي روابط ايران و روسيه طي دهه‌هاي اخير حکايت از آن دارد که هيچ رويدادي به اندازه توافق سردار قاسم سليماني به عنوان فرمانده نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهور روسيه در تحول روابط دو کشور تاثيرگذار نبوده؛ زيرا اين توافق محرمانه، نه تنها تأثير مستقيمي بر بهبود روابط دوجانبه ميان ايران و روسيه داشت، بلکه موجب بروز تغييرات مهمي در سطح منطقه خاورميانه و روندهاي بين‌المللي نيز شد.
در کتاب "توافق سليماني و پوتين" براي اولين بار به ابعاد و پيامدهاي سفر سردار قاسم سليماني فرمانده نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به روسيه و توافق وي با ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه پرداخته شده است.
در آغاز اين کتاب آمده است: «24 جولاي 2015 (2 مرداد 1394)، هواپيمايي مسافربري يکي از خطوط هوايي ايران در مسکو به زمين نشست. از آن هواپيما، ميهماني پياده شد که سفرش در هيچ رسانه‌اي اعلام نشده بود. به سرعت ماشيني مخصوص تشريفات او را سوار کرد و به اقامتگاهي در پايتخت روسيه منتقل کرد. روز بعد، ميهمان ويژه به دفتر ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهوري روسيه رفت. وي در حضور سرگئي شويگو، وزير دفاع روسيه مورد استقبال گرم قرار گرفت. ميهمان ويژه، کسي جز سردار قاسم سليماني، فرمانده نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران نبود که در اين سفر، نمايندگي ويژه آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر نظام جمهوري اسلامي ايران را بر عهده داشت.
سردار قاسم سليماني که عالي‌ترين مقام مسئول ايراني در پرونده‌هاي حساس و مهم منطقه از فلسطين گرفته تا سوريه، عراق، افغانستان، يمن و مسائل منطقه غرب آسيا است، با يک دستور کار مشخص به مسکو سفر کرده بود. دستور کاري که به فاصله کمي، در قالب پيمان جديدي براي مبارزه با تروريسم در خاورميانه نمود پيدا کرد و به تشکيل ائتلاف 1+4 با حضور ايران، روسيه، سوريه، عراق و حزب‌الله لبنان منجر شد.
سفر سردار سليماني به روسيه، علاوه بر ابعاد منطقه‌اي و بين‌المللي، داراي جنبه‌هاي راهبردي در روابط ايران و روسيه نيز بود؛ زيرا براي نخستين بار، ديداري ميان مقامات دو کشور انجام شد که نتيجه آن، ائتلاف و همکاري نظامي، اطلاعاتي و امنيتي ميان مسکو و تهران بود».
نويسنده اين کتاب شعيب بهمن، پژوهشگر مسائل روسيه است که اطلاعات جالب توجهي را در رابطه با موضوعات مذکور يا توافق محرمانه ايران و روسيه به خوانندگان ارائه مي‌دهد.
 

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۷۹۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام پوتین به غرب در آیین تحلیف

 

به گزارش تابناک از رسانه‌های روسیه، ولادیمیر پوتین این سخنان را روز سه‌شنبه پس از آنکه برای پنجمین بار در آیین رسمی تحلیف در کاخ کرملین به عنوان رئیس‌جمهوری روسیه سوگند یاد کرد، سخنانی که با یادکردی از نیروهای روسیه در حال نبرد در عملیات نظامی ویژه در اوکراین آغاز شد.
رئیس‌جمهوری روسیه در سخنان خود گفت:‌ ما از گفت و گو با کشورهای غربی دوری نمی‌کنیم؛ انتخاب با آنها است که آیا می‌خواهند در آینده جلوی توسعه روسیه را بگیرند و می‌خواهند که ما را محدود کنند و فشار بیاورند یا اینکه می‌خواهند راهی برای رسیدن به صلح و همکاری را در پیش بگیرند.


پوتین خاطرنشان کرد:‌ گفت‌وگو درباره ثبات استراتژیک و امنیت ممکن است اما این امر از راه دیکتاتوری و از بالا نگاه کردن قابل انجام نیست.
رئیس‌جمهوری روسیه تأکید کرد:‌ این مسائل تنها با گفت و گو در شرایط مساوی و عادلانه و بر پایه جستجوی منافع مشترک، قابل حل خواهد بود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد:‌ روسیه به تلاش خود برای دستیابی به جهان چندقطبی و سیستم و فرایند عادلانه در مدیریت جهان ادامه خواهد داد.
پوتین همچنین گفت: ما آماده هستیم که روابط دوستانه خود را با کشورهای مختلف گسترش دهیم که روسیه را به عنوان یک شریک منصف می‌بینند.

اهمیت امنیت و انسجام روسیه


بخش دیگری از سخنان پوتین در آیین سوگند به عنوان رئیس‌جمهوری روسیه، درباره مسائل داخلی این کشور بود که تأکید بر اتحاد، ارزش‌های اخلاقی، خانوادگی و ملی در آن برجسته بود.


رئیس‌جمهوری روسیه خطاب به مردم این کشور گفت: به شما اطمینان می‌دهم که اهمیت امنیت ملت برای من از هر چیزی بالاتر خواهد بود و قدرت منسجم میلیون‌ها نفر از مردم روسیه، یک نیروی عظیم ایجاد می‌کند که سرنوشت کشور را تعیین می‌کند.
وی ادامه داد: این فقط خود ما هستیم که سرنوشت روسیه را برای نسل کنونی و آینده تعیین می‌کنیم.

روسیه از دوره سخت کنونی گذر خواهد کرد


پوتین خطاب به شهروندان روسیه افزود: شما شهروندان روسیه حقیقت کشور و ایمانی که به کشور دارید را نشان‌ داده‌اید، زمان‌هایی بود که ما آزمایش‌های سختی را با هم پشت سر گذاشتیم و من در خودمان این ارزش‌های تاریخی را می‌بینم و ما همیشه آزادی، ارزش‌های اخلاقی و ملی‌مان را انتخاب کرده‌ایم.
وی ادامه داد: من اطمینان دارم که از این دوره سخت گذر می‌کنیم، قوی‌تر از قبل خواهیم شد و برنامه‌های آینده و پروژه‌ها را به صورت کامل باری دستیابی به اهدافمان پیاده خواهیم کرد که این کار با حمایت مردم انجام خواهد شد.
رئیس‌جمهوری روسیه ابراز اطمینان کرد که در دولت آینده این کشور به ریاست وی، ارزش‌های خانوادگی و اخلاقی در تمام سطوح دولت مورد توجه خواهد بود و طرح‌ها برای توسعه مناطق مختلف در کشور وافزایش کیفیت زندگی و رفاه خانواده‌های روسی باید ادامه یابد.

باید از نو بسازیم برای حرکت به جلو


پوتین در ادامه سخنانش خطاب به شهروندان روسیه گفت: ما باید درس‌های گذشته را به یاد بیاوریم و از ارزش های اخلاقی‌مان فاصله نگیریم. به همین دلیل است که سیستم سیاسی و اجتماعی ما باید خیلی محکم و انعطاف پذیر نسبت به هر چالش و تهدیدی باشد که ممکن است در آینده با آن روبرو شویم.
وی ادامه داد:‌ همه فعالیت‌های دولت روسیه در راستای دستیابی به هدف کشوری مستقل و رو به رشد باشد و در این راستا باید ساختار دولتی ما انعطاف‌پذیر باشد و فرایندها را برای حرکت رو به جلو از نو بسازیم.


وی خاطرنشان کرد: در جهانی که روز به روز در حال تغییر است. ما باید به سیستمی برسیم که هر روز رقابت‌پذیری‌مان را بالاتر ببریم.
رئیس‌جمهوری روسیه از اعتماد، صداقت، نظم و جوانمردی به عنوان ارزش‌های متعالی یاد کرد و گفت: ما باید برای ۱۰ سال آینده، باید یک ساختار رو به رشدی را ایجاد و نسل جوانی را تربیت کنیم که در آینده، قدرت روسیه را افزایش خواهند داد. آینده روسیه متعلق به آنها خواهد بود.
وی ادامه داد: در این مسیر باید از رسم و رسوم تمام اقوام که در تمام سرزمین روسیه زندگی می‌کنند و نیز از فرهنگ کشور چند ملیتی خود دفاع کنیم.

تلاش می‌کنم که شایسته اعتماد ملت باشم
پوتین که در این آیین برای پنجمین بار به عنوان رئیس‌جمهوری روسیه سوگند یاد کرده بود،‌ گفت:‌ تمام تلاش خود را انجام خواهم داد که شایسته اعتماد ملت روسیه باشم و در این مسیر از تمام ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دولت استفاده می‌کنم و تأکید دارم که نتیجه اقدامات ما به اتحاد و انسجام ما و تلاش مشترک ما برای دفاع از وطن و تقویت آن بستگی دارد.
رئیس جمهوری روسیه خطاب به شهروندان این کشور گفت: ما در قبال اجداد و تاریخ چندهزار ساله خود مسئولیت داریم؛ در وهله اول،‌همیشه اجداد ما می‌دانستند که دستیابی به اهداف بزرگ،‌ تنها با هم و کنار هم بودن امکان پذیر است.
وی ادامه داد: آنها توانستند به کشور قدرتمندی برسند که الهام بخش ما است و ما صد در صد به جلو نگاه می‌کنیم و تلاش می کنیم که طرح‌های جدیدی را پیاده کنیم که توسعه و رشد ما را پویاتر می‌کند.
پوتین گفت: ما متحد هستیم و یک ملت عظیم هستیم و با هم از پس تمام آزمایشات و سختی‌ها بر می‌آییم و با هم پیروز خواهیم شد.


ولادیمیر پوتین روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در آیینی در کاخ کرملین برای پنجمین بار به عنوان رئیس‌جمهوری روسیه سوگند یاد کرد تا به صورت رسمی، دوره جدید ریاست‌جمهوری خود را آغاز کند.


پوتین پیش از این، چهار بار در آیین تحلیف،‌ برای دفاع از قانون اساسی روسیه سوگند خورده بود.


در سال ۲۰۰۰ میلادی، ۵۲.۹۴ درصد از روس ها به نامزد ۴۷ ساله آن زمان رای دادند، در سال ۲۰۰۴ میلادی، ۷۱.۳۱ درصد واجدان شرایط شرکت در انتخابات، در سال ۲۰۱۲ میلادی ۶۳.۶ درصد و در انتخابات سال ۲۰۱۸ میلادی ۷۶.۷ درصد به وی رأی دادند.
در هشتمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه که مارس ۲۰۲۴ ( ۲۵ تا ۲۷ اسفند ۱۴۰۲) برگزار شد،‌ پوتین با رکورد رأی ۸۷.۲۸ در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور باری دیگر به عنوان رئیس‌جمهوری، عهده‌دار این مسئولیت شد.

سخنگوی ریاست جمهوری روسیه در حاشیه آیین تحلیف رئیس‌جمهوری این کشور گفت: در مجموع حدود ۲ هزار و ۶۰۰ نفر به مراسم تحلیف پوتین دعوت شده بودند.
دیمیتری پسکوف درباره تصمیم سفرای برخی از کشورها مبنی بر عدم حضور در مراسم تحلیف پوتین اظهار داشت: این تصمیم آنها است، مراسم تحلیف در درجه اول برای شهروندان روسیه است.

براساس قانون فدراسیون روسیه، پس از روی کار آمدن رئیس جمهور جدید، کابینه وزیران باید استعفا دهد و پس از آن، در مدت ۲ هفته نخست وزیر تعیین می‌شود و ۲ هفته پس از معرفی نخست‌وزیر، باید کابینه جدید تشکیل شود.
والنتینا ماتوینکو رئیس شورای فدراسیون (مجلس علیا) روسیه در این پیوند اعلام کرد:‌ فهرست گزینه‌های پیشنهادی وزیران تا ۱۵ مه (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) ارائه و در پارلمان بررسی می شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • رایزنی ایران و تاجیکستان درمورد تقویت روابط دوجانبه
  • درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل | توافق نانوشته‌ ایران و طرفهای غربی درباره غزه | خبر مهم درباره بازگشت روابط دیپلماتیک با این کشور
  • سفیر کشورمان در روسیه با امیرعبداللهیان دیدار کرد
  • پوتین اهداف ملی روسیه تا سال ۲۰۳۶ را تعیین کرد
  • گزارش سفیر ایران در روسیه به امیرعبداللهیان
  • دیدار سفیر ایران در روسیه با امیرعبداللهیان
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • پیام پوتین به غرب در آیین تحلیف
  • پوتین برای پنجمین بار رئیس‌جمهور روسیه شد+ فیلم
  • واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط