Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@02:55:05 GMT

انتشار کتاب توافق سلیمانی و پوتین

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۷۷۷۹۸

بررسی روابط ایران و روسیه طی دهه‌های اخیر حکایت از آن دارد که هیچ رویدادی به اندازه توافق سردار قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با رئیس‌جمهور روسیه در تحول روابط دو کشور تاثیرگذار نبوده است.

خبرگزاری تسنیم: روابط ایران و روسیه در دوران پس از فروپاشی شوروی فارغ از ضرورت‌های ناشی از همجواری جغرافیایی، سوابق تاریخی و نیازهای اقتصادی، به دلیل موقعیت ویژه‌ای که هر یک از دو کشور در عرصه سیاست بین‌الملل دارند، از سوی محافل بین‌المللی مورد توجه خاصی قرار داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر مبنای این اهمیت، در سطح کارشناسان و حتی سیاستمداران در ایران و روسیه، این گمان به طور جدی شکل گرفته که روابط دو کشور به‌ رغم نیازی که در سطوح تاکتیکی و استراتژیکی به یکدیگر دارند، بر میزانی از همکاری و همسویی در سطوح بین‌المللی، منطقه‌ای و دوجانبه قرار دارد. از جمله مهم‌ترین عواملی که می‌توان در گسترش همگرایی بین ایران و روسیه مورد توجه قرار داد، توجه به مسائل چالش‌برانگیز برای هر دو کشور است.
در این بین وقوع بحران سوریه و ظهور پدیده تروریسم بین‌المللی در قالب داعش، ماهیت روابط ایران و روسیه را از چارچوب منفعل تاریخی نسبت به نقش منطقه‌ای یکدیگر به قالبی فعال مبتنی بر همکاری‌های منطقه‌ای در راستای تأمین منافع ژئوپلیتیک تغییر داده است.
این تحول، سر آغاز جدیدی در روابط سیاسی دو طرف محسوب می‌شود که هم می‌تواند بر اهمیت نقش ایران در عرصه سیاست‌های منطقه‌ای و جهانی بیفزاید و هم روسیه را در رقابت‌های ژئوپلیتیک با غرب از موقعیت برتری برخوردار کند. از این رو، دو کشور بر این باورند که گروه‌های تروریستی، تهدیدی جدی برای منطقه به حساب می‌آیند و توسعه همکاری و رایزنی‌ها میان تهران و مسکو در این زمینه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
به طور کلی بررسی روابط ایران و روسیه طی دهه‌های اخیر حکایت از آن دارد که هیچ رویدادی به اندازه توافق سردار قاسم سلیمانی به عنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در تحول روابط دو کشور تاثیرگذار نبوده؛ زیرا این توافق محرمانه، نه تنها تأثیر مستقیمی بر بهبود روابط دوجانبه میان ایران و روسیه داشت، بلکه موجب بروز تغییرات مهمی در سطح منطقه خاورمیانه و روندهای بین‌المللی نیز شد.
در کتاب"توافق سلیمانی و پوتین" برای اولین بار به ابعاد و پیامدهای سفر سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به روسیه و توافق وی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پرداخته شده است.
در آغاز این کتاب آمده است: «24 جولای 2015 (2 مرداد 1394)، هواپیمایی مسافربری یکی از خطوط هوایی ایران در مسکو به زمین نشست. از آن هواپیما، میهمانی پیاده شد که سفرش در هیچ رسانه‌ای اعلام نشده بود. به سرعت ماشینی مخصوص تشریفات او را سوار کرد و به اقامتگاهی در پایتخت روسیه منتقل کرد. روز بعد، میهمان ویژه به دفتر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه رفت. وی در حضور سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه مورد استقبال گرم قرار گرفت. میهمان ویژه، کسی جز سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نبود که در این سفر، نمایندگی ویژه آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران را بر عهده داشت.
سردار قاسم سلیمانی که عالی‌ترین مقام مسئول ایرانی در پرونده‌های حساس و مهم منطقه از فلسطین گرفته تا سوریه، عراق، افغانستان، یمن و مسائل منطقه غرب آسیا است، با یک دستور کار مشخص به مسکو سفر کرده بود. دستور کاری که به فاصله کمی، در قالب پیمان جدیدی برای مبارزه با تروریسم در خاورمیانه نمود پیدا کرد و به تشکیل ائتلاف 1+4 با حضور ایران، روسیه، سوریه، عراق و حزب‌الله لبنان منجر شد.
سفر سردار سلیمانی به روسیه، علاوه بر ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی، دارای جنبه‌های راهبردی در روابط ایران و روسیه نیز بود؛ زیرا برای نخستین بار، دیداری میان مقامات دو کشور انجام شد که نتیجه آن، ائتلاف و همکاری نظامی، اطلاعاتی و امنیتی میان مسکو و تهران بود».
نویسنده این کتاب شعیب بهمن، پژوهشگر مسائل روسیه است که اطلاعات جالب توجهی را در رابطه با موضوعات مذکور یا توافق محرمانه ایران و روسیه به خوانندگان ارائه می‌دهد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۷۷۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوتین اهداف ملی روسیه تا سال ۲۰۳۶ را تعیین کرد

رئیس‌جمهور روسیه بعد از مراسم تحلیف خود، با امضای فرمانی، اهداف مربوط به توسعه ملی این کشور برای دوره زمانی آینده (ابتدا تا سال ۲۰۳۰ و سپس تا سال ۲۰۳۶) را مشخص کرد که شامل ۷ گروه هدف است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، فرمان مربوط به اهداف توسعه ملی این کشور در دوره زمانی تا سال 2030 و با چشم انداز درازمدت‌تر، تا سال 2036، را امضا کرد. این سند روز گذشته در وب سایت رسمی کرملین منتشر شد.

در متن این فرمان آمده است: "من تصمیم دارم اهداف توسعه ملی فدراسیون روسیه را برای دوره تا سال 2030 و سپس برای آینده دورتر تا سال 2036 تعیین کنم."

این فرمان هفت گروه هدف را پیش بینی کرده است که اولین آنها با هدف حفظ رشد جمعیت کشور، ارتقای سطح سلامت و افزایش رفاه مردم در روسیه و همچنین حمایت از خانواده‌ها است. بدین ترتیب پوتین دستور داده که تا سال 2030، نرخ باروری کلی در کشور به 1.6 افزایش یابد. قرار است تا شش سال دیگر این رقم به 1.8 افزایش یابد.  رئیس جمهور همچنین دستور داده تا سال 2030، امید به زندگی سالم بین شهروندان به 78 سال و تا سال 2036 به 81 سال افزایش یابد. 

همچنین اهدافی برای تحقق توان بالقوه هر فرد، ایجاد محیط زندگی راحت و ایمن و دستیابی به رفاه مناسب محیطی تعیین شده است.

علاوه بر این، اهدافی برای توسعه یک اقتصاد پایدار و پویا، دستیابی به رهبری روسیه در عرصه تکنولوژی و تحول دیجیتال دولت فدرال و شهری، اقتصاد و حوزه اجتماعی ترسیم شده است.

بر اساس این هدف رشد پایدار اقتصاد روسیه بالاتر از میانگین جهانی و ظهور این کشور به عنوان چهارمین رده جهانی از لحاظ تولید ناخالص داخلی، محاسبه شده بر اساس برابری قدرت خرید، تا سال 2030 در نظر گرفته شده است. انتظار می‌رود، این امر با افزایش بهره وری نیروی کار، حفظ ثبات اقتصاد کلان و کاهش سطح بیکاری محقق شود.

همچنین تا شش سال آینده باید سهم خانوارهای دارای دسترسی به اینترنت به 97 درصد افزایش یابد و این رقم تا سال 2036، به 99 درصد افزایش خواهد یافت.

برای تمامی اهداف در نظر گرفته شده، شاخص‌هایی برای دستیابی به آنها و وظایف مربوطه ارائه شده است. ضمن اینکه برای تحقق این اهداف، به دولت روسیه دستور داده شده که تعدادی پروژه‌ ملی در این رابطه را تا اول سپتامبر سال جاری برای بررسی ارائه دهد.

این فرمان رئیس جمهور از تاریخ امضای آن لازم الاجرا شده است.

پوتین: با اطمینان سال را پشت سر گذاشتیم/ پیش بینی فروپاشی اقتصاد روسیه محقق نشدتاکید کرملین بر ادامه برنامه توسعه روسیه با وجود جنگتحولات اوکراین|پوتین فرمان تحریم برخی کشورهای خارجی را امضا کرد/ آلمان: روسیه نباید در جنگ پیروز شود

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • رایزنی ایران و تاجیکستان درمورد تقویت روابط دوجانبه
  • درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل | توافق نانوشته‌ ایران و طرفهای غربی درباره غزه | خبر مهم درباره بازگشت روابط دیپلماتیک با این کشور
  • سفیر کشورمان در روسیه با امیرعبداللهیان دیدار کرد
  • پوتین اهداف ملی روسیه تا سال ۲۰۳۶ را تعیین کرد
  • گزارش سفیر ایران در روسیه به امیرعبداللهیان
  • دیدار سفیر ایران در روسیه با امیرعبداللهیان
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • پوتین برای پنجمین بار رئیس‌جمهور روسیه شد+ فیلم
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط